Sex zrychluje spalování kalorií
Sex je forma fyzické aktivity, takže pravidelné milování udrží vaše tělo ve formě. V průměru vám půl hodiny sexu pomůže spálit 85 kcal!

Orgasmus místo IVF

Lékaři doporučují ženám, které chtějí otěhotnět, aby dosáhly orgasmu. Podle britských biologů Robina Bakera a Marka Bellise kontrakce dělohy během orgasmu podporují početí.

Sex pro krásnou pleť
Studie britského dermatologa-kosmetologa Mervyna Pattersona ukázala, že pokožka žen se výrazně zlepší, když mají pravidelné orgasmy. Je to způsobeno zvýšeným krevním oběhem a uvolňováním hormonu mládí – dehydroepiandrosteronu.

Orgasmus – lék na infarkt
Izraelští vědci prokázali, že pravidelný sex významně snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění. Je to druh kardio cvičení, jen mnohem příjemnější než běžné běhání.

Sex zlepšuje náladu
Sex ráno zlepšuje náladu a osvěžuje efektivněji než káva. Orgasmus zlepšuje fungování endokrinního systému, zlepšuje náladu a uvolňuje hormony radosti do krve.

A nakonec stojí za to říci, že v sexu, stejně jako v jakémkoli jiném oboru, musíte vědět, kdy přestat. Nepřehánějte to a nezapomeňte se chránit!

Zdroj: