Po nějaké době se ukázalo, že výsledky studie nebyly příliš spolehlivé. Ano, došlo k nárůstu testosteronu, ale ten se po 8 dnech vrátil na obvyklou úroveň. Stres, fyzická aktivita a každodenní strava mají mnohem větší dopad na hladinu mužského pohlavního hormonu.

Závislost na masturbaci – pravda nebo mýtus?

Je však stále nemožné nazvat závislost na masturbaci fikcí a mýtem. Během masturbace je stimulováno uvolňování dopaminu a serotoninu – „hormonů štěstí“, které jsou odpovědné za obrovskou škálu pocitů od zamilování až po zášť a touhu po rozšíření obzorů. Čím častěji masturbujete, tím intenzivnější jsou tyto emise – a tím rychleji se vytváří závislost. Citlivost mozku na serotonin a dopamin se snižuje, aby se člověk cítil dobře, je zapotřebí mnohem větší koncentrace. Ukončení sebeuspokojení naučí mozek znovu vnímat „hormony štěstí“ a pomůže vám vyrovnat se s depresí, chronickou únavou a pochybnostmi o sobě samém.

Jak masturbace ničí váš milostný život?
Důležitým aspektem je, že masturbace zasahuje do vaší socializace. Stejné super-uvolňování dopaminu a serotoninu zbavuje člověka nejen motivace pro kariérní růst, ale také banální touhy rozšířit sociální kruh a trávit čas s přáteli. Už po několika týdnech abstinence si všimnete významného rozdílu: bude existovat touha komunikovat, navštěvovat módní místa a případně hledat novou lásku prostřednictvím sociálních sítí.

Zdroj:7sisters.ru