Snížené libido

Dr. Honicman poznamenává, že dlouhodobá abstinence od sexu také snižuje sexuální touhu. Proč mučit již zmučené tělo, když stále není sex? To je naprosto normální. Přirozená reakce v obdobích klidu.

Mezi partnery existuje odcizení

Přerušení sexuálního života může nejen snížit libido, ale také vést k ochlazení pocitů. Nedostatek sexu je navíc docela znatelný. Lidé kolem vás dostávají signál na podvědomé úrovni, který, pokud jste na člověka milý, ho může motivovat, aby o vás začal projevovat zájem a přejít k aktivnějším akcím.

Snížené sebevědomí

Můžete se začít cítit méně atraktivní. Věří se, že sperma je druh přírodního antidepresiva. Jeho nedostatek může také vést ke zhoršení nálady. To platí nejen pro lidi, kteří si udělali nucenou přestávku, ale také pro partnery, kteří si jako prevenci otěhotnění vybírají kondomy. Samozřejmě je třeba používat kondomy. Pokud ale máte pravidelného partnera nebo manžela / manželku, můžete použít jinou antikoncepci.

Zvyšuje se riziko vzniku rakoviny prostaty

Studie provedené Americkou urologickou asociací ukazují, že čím delší je přestávka v sexuální aktivitě u mužů, tím vyšší je šance na rozvoj prostatitidy nebo rakoviny prostaty.

Stěny pochvy slábnou a zvyšuje se riziko vzniku gynekologických onemocnění

Sex pro ženy je jako trénink, druh Kegelovy gymnastiky. Dámy, pokud z nějakého důvodu nemáte sex, zařiďte si alespoň lehkou rozcvičku.

Dlouhodobá abstinence navíc může mít za následek stagnaci krve v pánvi, která ohrožuje rozvoj chorob, jako je adnexitida a mastopatie.

Hormonální poruchy

Další nepříjemný důsledek sexuální abstinence pro muže i ženy.

V ženském těle se zvyšuje množství mužských hormonů, což vede k kožním problémům (vyrážka, suchost). Mohou se také objevit předčasné vrásky. Sex stimuluje produkci Callagenu. Díky čemuž je pokožka vláčná. Žádný sex – ahoj, předčasné stárnutí!

Muži také začínají mít kožní problémy ve formě vyrážek a nadbytek mužských hormonů může vést k výbuchům a obsedantním myšlenkám.

Kromě výše uvedeného může dlouhá přestávka v sexuálním životě vést také k obezitě (snaha truchlit a bavit se), alkoholismu, nespavosti, chronické bolesti a vzhledu vlasů na nechtěných místech u žen.

Jediným pozitivním bodem abstinence je absence pohlavně přenosných chorob. To je ale dost pochybné plus, pokud máte dlouhodobě stálého partnera, že?

Zdroj:otozh.com.ua