Růžová nebo červená barva moči

Je známo, že po konzumaci velkého množství červeného ovoce a zeleniny získá naše moč stejný odstín. Jednou z takových potravin je červená řepa, takže nemáte důvod se obávat, pokud je vaše moč po její konzumaci červená. Červená barva moči však může znamenat i přítomnost krve v moči, což je skutečný varovný signál. Kromě toho, že krev v moči je známkou toho, že došlo k nějaké infekci, důvodem může být i nádor – navštivte proto co nejdříve svého lékaře, aby provedl potřebná vyšetření.

Není také důvod k obavám, pokud jste začali užívat nové léky, jako jsou projímadla nebo některá antibiotika, které mohou způsobit červené zbarvení.

Pokud jste v posledních dnech velmi intenzivně cvičili – může to být také důvodem červené barvy, protože jste mohli způsobit slabé krvácení.

Tmavě hnědá barva moči

Stejně jako u červené barvy moči mohou tmavě hnědou barvu způsobit také některé potraviny, jako jsou fazole nebo rebarbora. Také antibiotika a laxativa mohou způsobit toto zbarvení, stejně jako dehydratace. Hnědá barva moči však může být i indikátorem vážnějších zdravotních problémů, jako jsou problémy s játry, ledvinami a močovým měchýřem.

Při této barvě se nejprve snažte pít více tekutin, abyste vyloučili možnost, že příčinou je dehydratace, a pokud nedojde ke změnám – navštivte lékaře nebo urologa, abyste zjistili, v čem je problém.

Tmavě hnědá barva moči může zčernat, zejména v případech, kdy často používáte projímadla.

Modrá a zelená moč

Modrá a zelená moč může vzniknout i při konzumaci léků, ale i potravin obsahujících umělé modré barvivo. Nejčastěji hlášenými případy jsou však zelená moč, protože vzniká smícháním spotřebovaného modrého barviva a přirozeného žlutého barviva moči.

Pokud jste si všimli, že vaše moč „páchne“ jako zkažená ryba, zde je to, co to může znamenat.

vaginální bakterie

Ve většině případů se moč zapáchající ryby u žen vyskytuje v důsledku různých gynekologických a sexuálních onemocnění. Vůně ryb znamená množení stafylokoků, streptokoků a dalších mikrobů. Může také indikovat přítomnost genitální infekce (gonokokové, chlamydie, Trichomonas, Ureaplasma) nebo poranění vagu. mikroflóra.

vaginální výtok

Nepříjemný zápach moči ze zkažených ryb je jedním z příznaků pohlavně přenosných chorob, jako je kandidóza a bakteriální vaginóza.

Pokud moč zapáchá po rybách déle než 2-3 dny, měli byste se poradit s urologem nebo gynekologem, abyste zjistili přesný důvod této změny.