Jolene, která žije se svou rodinou v Boltonu (Velký Manchester, Spojené království), se mnohokrát pokusila vyjádřit své pocity lékařům, ale pokaždé byla odmítnuta: když navštívila manchesterskou dětskou nemocnici se svým ročním synem Kilianem, lékaře zarazila skutečnost, že Kilian nemohl hýbat pravou nožičkou začali si všímat skutečnosti, že Kilian nemůže hýbat pravou nohou. Po téměř ročním sledování a různých testech lékaři rodině sdělili zdrcující diagnózu. Kilian trpí dětskou hemiplegií (AHC), která podle odhadů postihuje jedno z milionu dětí.

Příčina této nevyléčitelné nemoci je neznámá a její průběh nepředvídatelný; AHC postihuje pacienty tak, že se u nich současně rozvíjí sedm nemocí: epilepsie, ochrnutí, mozková obrna, Parkinsonova choroba, ADHD, autismus a Alzheimerova choroba. Typickými příznaky jsou střídavé stavy hemiplegie a hemiplegie (neboli částečné a úplné ochrnutí jedné poloviny těla). Kilian trpěl tímto stavem nepohyblivosti několikrát za svůj krátký život, přičemž nejdelší doba trvala téměř týden.

Kromě špatné motoriky má Killian také záchvaty vzteku, které pramení z dlouhodobé frustrace a vážných zdravotních potíží. Často také zapomíná, co se naučil, jeho řeč regreduje a dusí se jídlem. Kvůli Killianově AHC žije rodina každý den „na hraně“. Nikdy neví, kdy dostane další záchvat. Pro samotnou Jolene je však nejvíce frustrující, že mu nemůže pomoci.