Lev: VII. 23. – VIII. 23.
Muž hojné spotřeby

Jmelí

Habitus: Je pro vás těžké nést, když musíte změnit směr, a často kvůli své ješitnosti zůstanete v pozici, o které víte, že jste odsouzeni k neúspěchu.

Predispozice k chorobám: Kardiovaskulární a spinální choroby, problém se zády.

Bylina: Heřmánek, jmelí, čočka.

Doporučené použití: Antihypertenzní jmelí je dobré, ale nezapomeňte o něm informovat i svého lékaře! Můžete pít jako kúru 6 týdnů v čaji. Poté jezte 3 šálky denně po dobu 3 týdnů, 2 šálky po dobu 2 týdnů, pouze 1 šálek za poslední týden.

Pokud vaše potíže se srdcem a oběhem doprovází hydratace, dochuťte více čočkou. Unikátní ochucená bylina je skvělým diuretikem.

Účinky některých léků proti bolesti na žaludek můžete také omezit konzumací 1–2 šálků heřmánkového čaje denně.

+1 tip

Sbírejte větve jmelí ke konci podzimu, oddělte zrna, rozprostřete je a nechte uschnout na stinném místě, poté je rozlámejte na malé kousky a nakonec vložte do skleněné nádoby!

Panna: VIII. 24. – IX. 22.
Muž sledující své tělo

Arum

Návyk: Základní podmínkou vašeho pocitu bezpečí a klidu je uspořádané soukromí, uklidňující finanční situace a jistá práce.

Predispozice k onemocnění: Onemocnění gastrointestinálního a nervového systému.

Bylina: Jehličnan, kočkodan.

Doporučené použití: Připravte si koupel tak, že heřmánek, levanduli a koňak zabalíte do malé gázy a necháte ji pod faucetem, když pustíte vanu. Měsíc byste měli používat jako homeopatický lék (Arum triphyllum), když dojde k tvrdohlavému chrapotu.

+1 tip

Pokud se vám kvůli velkému stresu špatně usíná, vypijte 1 šálek horkého mléka s 1 lžičkou. mícháš med. (Pokud nemáte rádi mléko, samotný med pomůže zahnat nespavost.)

Váhy: IX. 23. – X. 23.
Muž zdraví

Borůvka

Habitus: Rádi se hádáte a ve skutečnosti často konfrontujete své partnery. Často se hromadí problémy, takže se s nimi nemusíte potýkat.

Predispozice k chorobám: Stížnosti na ledviny a močový měchýř, okyselení organismu, cukrovka, kožní onemocnění, vyhubnutí těla.

Bylina: Mýdlo, jetel, aloe vera.

Doporučené použití: Přípravky z aloe vera (čaj, kapsle, želé) posilují celé vaše tělo. Aloe vera krém je vynikající při odstraňování ran, proti lupénce, akné, pásovému oparu.

Díky svému spasmolytickému účinku se někdy vyplatí popíjet plášťové teplo, protože zmírňuje potíže s močovým měchýřem. Čaj z mýdla je mírné diuretikum (k tomu uvaříte 1 lžičku rostliny se 3 dl horké vody, po 8–10 minutách ji zfiltrujete a můžete konzumovat.)

+1 tip

Brusinky jsou vynikající preventivní rostlinou při zánětech močového měchýře. Brusinkový džus je k dostání v bio obchodech a stejný účinek má i mražené ovoce.

Štír: X. 24. – XI. 22.
Muž vášně

Řeřicha

Návyk: energický, vytrvalý, zdravý rys. Pokud onemocníte, je to obvykle psychického původu, v takovém případě se nemůžete pohybovat v žádné oblasti svého života.

Predispozice k chorobám: Nemoci genitálií, urologický problém, problém tlustého střeva, onemocnění močových cest a konečníku.

Byliny: Hloh, řeřicha, rebarbora, sasanka.

Doporučené použití: Na antrax jako homeopatický lék (Pulsatilla) se můžete spolehnout při katarálních onemocněních, zánětu středního ucha, zánětu spojivek.

Štíři na trhu stojí za rebarboru, protože konzumace vyšších dávek má účinek na očištění krve a ledvin a stimuluje střevní funkce. Pokud vás čaje už omrzely, vyzkoušejte čínskou léčivou pochoutku, sušený hloh! Lahodné, sladké a dobré pro vaše srdce.

+1 tip:

Speciální pochoutkou jsou řeřichové klíčky, kterými můžete obohatit své zelené saláty. Uvařená vejce tentokrát udělejte z nasekané řeřichy (ochucené trochou zakysané smetany, másla, soli, pepře, červené papriky)!

Střelec: XI. 23. – XII. 21.
Napěňovač života

Kaštan

Návyk: Jste neklidný člověk, jehož neustálý optimismus ovlivňuje i vaše okolí. Jste upřímní a máte skvělý smysl pro humor.

Predispozice k chorobám: Metabolický proces těla je zpomalen, což způsobuje časté onemocnění jater a detoxikačních orgánů a také problémy s boky a stehny. Hrozbou je také revmatismus.

Bylinka: Kaštany, muškátový oříšek, ženšen, arnika.

Doporučené použití: Muškátový oříšek je skvělý stimulant pro vaše trávení. Strouhejte nebo drťte špetku často, abyste vyrobili polévky a bramborové pokrmy!

Ošetřete si křečové žíly krémem z jírovce a konzumujte 1 lžičku denně. kaštanový med!

Ženšen – pokud si ho dáte ráno nalačno s 1 ampulkou denně – váš metabolismus bude také lépe fungovat.

+1 tip

Vždy mějte Arniku doma jako homeopatický lék. Pokud se zraníte (i když si v kuchyni pořezáte ruku), vezměte si hned pět očních koulí (9 CH) a ten den to udělejte ještě dvakrát! Vaše rány se zahojí rychleji.

Bak: XII. 22. – I. 20.
Muž povolání

Černý slavík

Zvyk: Zodpovědný, mírně tuhý lístek. Respektujete tradici. Vaše profese má přednost před vším.

Predispozice k nemocem: Nemoci kosterního systému, kolen, kůže, zubů, dále revmatismus, dna, predispozice k petrifikaci, vazokonstrikce.

Bylina: Černý slavík, podkova, pastevecký vak.

Doporučené použití: Můžete zabránit opotřebení kostí, revmatismu a uklouznutí tím, že budete pít 1 šálek křenového čaje denně, když se blíží čtyřicítka. (Na šálek uvaříte 1 vrchovatou čajovou lžičku podkovy, necháte půl minuty odstát a poté scedíte.)

Krém vyrobený z černého slavíka je lékem na bolavé koleno, který můžete použít jako každodenní zábal.

S chrastícím pastýřským vakem můžete utišit krvácení, ale spolu s podkovou je také užitečné proti dně a revmatismu.

+ 1 tip

Teď na jaře si ještě můžete vzít čerstvý pastýřský sáček (louka toho bude brzy plná). Nebojte se přidat jeho jemné listy do salátů na dochucení!

Vodnář: I. 21. – II. 18.
Nezávislý muž

Rozmarín

Návyk: váháte se přizpůsobit a statečně se rozejít s obvyklými tradicemi. Bojujete s emocionálními omezeními, přesto po tom nejvíce toužíte.

Predispozice k onemocnění: Nemoci nohy, kotníku, nervového systému, hypofýzy. Může dojít k arytmii, nehodám a záchvatům.

Bylina: Rozmarýn, kořen anděliky, třezalka.

Doporučené použití: Kořen Angelica je užitečným prostředkem, andělika pro posílení žaludku, zvýšení chuti k jídlu a proti křečím. Trpíte -li revmatismem, vložte jej do koupelové vody (čtvrt hodiny vařte 10 dkg rostliny v 1 l vody, poté sceďte a přidejte do vody). Je také vynikající při menstruačních potížích (stačí 5–10 gramů denně) jako lék.

Vaše těžké, oteklé nohy budou těžit z obkladu vyrobeného pomocí somnolového extraktu (rostlinu navlhčíte horkou vodou, vložíte do gázy a přiložíte na bolavou část, dokud je příjemná). To zvyšuje lymfatický oběh a je také účinné při křečových žilách.

+1 tip

Rozmarýn, který stimuluje krevní oběh, nejen pijete v čaji, ale dejte si ho čerstvý a na snítky nakreslete kostky masa (jehněčí, kuřecí, krůtí)!

Ryba: II. 19. – III. 20.
Milenec domova

Krajka

Návyk: Jste romantické povahy a chcete si splnit co nejvíce svých snů. S radostí utrácíte, abyste dosáhli požadovaného efektu, takže váš šatník je plný oblečení pro váš měnící se životní styl a náladu.

Predispozice k chorobám: Poruchy chodidel, vodní bilance těla a lymfatika. Jsou náchylní k infekcím a nachlazení.

Byliny: petrklíč, šípek, zahradní brutnák.

Doporučené použití: Rovnováhu vody můžete vyrovnat čajem z jarní petrklíče, se kterým můžete také nosit rukavice proti dně a revmatismu pod kouřem.

Během nachlazení přichází pro ryby šípkový sirup, který vám zakryje hrdlo ochrannou vrstvou a je nápojem bohatým na vitamín C.

Pokud jsou vaše hladiny cholesterolu zvýšené, je čas konzumovat kapsli z brutnáku lékařského. Berte to jako lék a pak jděte na kontrolu!

Zdroj.tiktok