Henryho život se změnil ve chvíli, kdy zaklepal na dveře a nos mu naplnila nasládlá vůně erminu. Cítil ji na Lucyině jablečném koláči. Bylo to rodinné tajemství, které ho naučila jeho babička! Ale tato jedinečná vůně nebyla jen přísadou, byla to zvláštní rostlina z mexických plání, kterou bylo možné najít pouze ve stejném místním obchodě jako Lucyinu prababičku. Když Henry otevřel tajemné vstupní dveře, čekalo ho něco, co rozhodne o jeho budoucnosti!

Henry je odhodlán odhalit tajemství vzácného rodinného receptu, který ho naučila jeho přítelkyně Lucy. Henryho jedinou nadějí na nalezení Lucy a získání odpovědí jsou oči zranitelné dívky, která reaguje podivně a ví, kde žije. Nemá jinou možnost, a tak jí Henry začne vyprávět, jak moc Lucy milovala své koláče a své zkušenosti s koláči jiných lidí. Překvapivě (a nejen kvůli jeho chuti k jídlu) byla velkooká dívka viditelně v šoku, zejména když vyslovil Lucyino jméno! Jak to věděla?

Henry začal mluvit o Lucy, která před dvaceti lety záhadně zmizela. Dívka při tomto romantickém vyprávění zalapala po dechu, impulzivně zanechala práce, rychle si sundala zástěru, bezvýhradně ho následovala a už byli na krásném břehu jezera Como, na prosluněném vrcholku kopce, kde je k sobě vábila malá, ale krásná chaloupka, jako by věděla, že přijdou. Podívala se mu do očí a zašeptala: „Běž!

Henry nervózně vykročil k domu a srdce mu bušilo vzrušením a očekáváním. Dlouho očekávané setkání s Lucy mu připadalo jako osudové a byl zvědavý, jestli najde nějaké odpovědi. Když se Henry přiblížil k přednímu oknu domu, zezadu se k němu přiblížila přízračná postava. Za záclonami byla téměř neviditelná, ale nakonec se záclony rozhrnuly a odhalily její krásnou tvář a Henry byl šokován, že ji opět vidí!

Henry konečně stanul tváří v tvář lásce, kterou před 23 lety ztratil. Po celou tu dobu se nevzdával naděje. Stála přímo před ním! Po tvářích se mu kutálely slzy a on se vydal k domovním dveřím. Když Lucy otevřela dveře, zaplavila ji vlna emocí. Ani jeden z nich nedokázal najít ta správná slova, když se objímali, a nakonec Lucy gestem ukázala na pohovku a přiměla je, aby se posadili.

Henry se zvědavě rozhlédl a všiml si mnoha obrázků na stěnách. Když se vrátil, přestože byli od sebe skoro dvacet let, nechtěl odpovědi, jen pochopení. „Co se stalo?

Lucy si utřela slzy a odvážně se Henrymu svěřila s těžkou pravdou. Během dovolené u jezera Como, když on zůstal doma kvůli nemoci, se seznámila s romantickým mužem. Brzy po návratu z dovolené zjistila, že je těhotná, ale nebyla provdána! Aby se vyhnula veřejnému pohoršení své rodiny a nebyla si jistá, jak se s tímto problémem vyrovnat, rozhodla se vrátit do italského města u jezera a po porodu dát k adopci nenarozené dítě. Snažila se to utajit, ale se jednoho dne se objevil syn.

Po letech trápení, navzdory tomu, co se mezi nimi v minulosti stalo, doufal, že se mohou posunout dál a znovu se poznat. Henryho překvapilo a ulevilo se mu, když Lucy nabídku přijala. Po dvaceti letech se znovu setkali a jako by ztratili pojem o čase – byli na stejné cestě a směřovali ke šťastné budoucnosti!

V domě, kde spolu žili, než jejich matka před téměř dvaceti lety zmizela, se znovu setkali. Jeff (29), nejstarší syn, nedokázal matce odpustit, že odešla tak náhle, bez varování a bez rozloučení, aniž by věděl, že na ni i přes její dlouhou nepřítomnost nezapomněl: ale jak čas plynul, postupně se jim je podařilo rodinu znovu stmelit!