Viník se nikdy nenašel, ale někdo, kdo se o tomto příběhu dozvěděl, se jmenoval Bobby Carne, který už přes 20 let pomáhá zvířatům a zachraňuje je. 

Bylo běžné, že přijímal tyto druhy hovorů. Mnohokrát musel zachraňovat zvířata a ve svém životě viděl mnoho hrozných věcí, které se zvířatům děly.

Ale i přes své letité zkušenosti nemohl uvěřit tomu, co viděl. Stav zvířete byl opravdu hrozný. Tlama a boky koně naznačovaly, že byl svázán a tažen po zemi.

Na okamžik si myslel, že zvíře už nelze zachránit. Kůň byl ve vážném stavu a krevní test ukázal, že dlouhodobě hladověla. Carne ale po pár minutách začal společně s pracovníky národního parku vypracovávat plán na záchranu nalezeného koně. Další muž, který se o situaci dozvěděl, dorazil na místo s širokým přívěsem. Společně naložili zvíře na přívěs. Poté byl kůň převezen do veterinární nemocnice.

Tam se jí dostalo potřebné lékařské péče. Kůň byl krmen podle speciálně sestavené stravy. Potravu dostávala v malých dávkách, protože intenzivní krmení mohlo zvířeti způsobit šok. Zvíře se postupně zotavovalo. 

Carne a Garcia zveřejnili příběh na sociálních sítích a obdrželi tisíce odpovědí. Mezi nimi byla žena jménem Camden. Na Karneovu žádost už zachránila dva koně. A tentokrát mu také napsala, že je připravena se o zvíře postarat, jakmile bude propuštěn z nemocnice. 

Naštěstí se díky Garciově výzvě a okamžité reakci úřadů podařilo opuštěného koně zachránit. Dostala jméno Maximus, aby ukázala vnitřní sílu zvířete. Kůň se uzdravil, srst se jí leskne a v novém domově je šťastná. 

Sdílejte tento příběh se svou rodinou a přáteli. Nahlaste nám jakékoli týrání zvířat. Nedopusťme, aby se to stalo. Jsme váš hlas. 

Bohužel v našich životech je stále mnoho příkladů týrání zvířat. Pokud si ale ostatní lidé vezmou příklad z hrdinů našeho příběhu, pak je tu naděje. Postoj ke zvířatům je ukazatelem morálky a lidskosti člověka. Čím více takových lidí bude, tím zdravější bude naše společnost. 

Zdroj.yandex