2. Nezhoubné nádory – Jedná se o poměrně běžnou příčinu vzniku podkožních bulek.Typickými příklady jsou lipomy, leiomyomy, fibromy a neurofibromy. Existují také vzácná genetická onemocnění, jako je neurofibromatóza, u kterých se tyto podkožní nádory vyskytují častěji.

3. Angina pectoris – Jde o onemocnění tepen, které zásobují srdce okysličenou krví. Projevuje se bolestí, která se může rozšířit i do podpaží.

4. Rakovina prsu – Rakovina prsu začíná napadením mléčné žlázy, ale v počátečních stadiích obvykle nebývá problém.“ „Bolest v podpaží“ je obvykle známkou toho, že se nádor rozšířil do podpažních lymfatických uzlin, které jsou již zduřelé.Léčba je individuální a nabízí několik možností, včetně chirurgického zákroku, chemoterapie, radioterapie, hormonální léčby a biologické léčby.

5. Poškození mezižeberního nervu – Bolest vycházející z mezižeberních nervů čtvrtého až šestého hrudního obratle se může promítat i do podpaží. Spondylolistéza, věkem podmíněná degenerace krční páteře, se léčí fyzioterapií a správným relaxačním tréninkem, v krajním případě operací. Pokud je bolest v podpaží způsobena napadením mezižeberního nervu virem, který způsobuje pásový opar, léčí se nejčastěji kortikosteroidy a analgetiky (léky proti bolesti).

6. Alergická reakce na léky a očkování – Penicilin, jód a sulfáty mohou způsobit alergickou reakci. Podobně mohou vakcíny proti spalničkám a tyfu způsobit hrudkovitou reakci lymfatických uzlin.

Léčba: Budete muset určit příčinu problému a odstranit ji ze své rutiny. Přemýšlejte o lécích, které jste v poslední době užívali. Pokud to nemůžete udělat sami, požádejte svého lékaře, aby vám pomohl najít příčinu.