Jeho názor byl, že Tinky Winky byl považován za „gaye“ a to pokračovalo až do konce série v roce 2001. Set se nakonec proměnil v jezero, protože majitel pozemku byl unavený z návštěvy fanoušků.

Na jaře 1996 se do seriálu přihlásilo 600 lidí, včetně Davea Thompsona, britského komika. Thompsonův výkon Tinky Winky byl fantastický, a proto byl motivován. Ale věci nabraly rychlý spád. Při nahrávání hlasů a chichotání jeho postavy byl Thompsonův hlas „příliš vysoký“.

Nedlouho po první sezóně dostal Thomspon dopis, který nečekal. Bylo mu řečeno, že jeho „výklad Tinky Winky nebyl přijat“.

Rozhodl se opustit natáčení, ještě před vysíláním první sezóny a vrátil se do svých „komediálních vod“.

Mark Hinehan je herec, který později poskytl hlas Tinky Winky.

Mark je herec a umělec, který se objevil ve filmu „Thunder in his pants.“ Baletní tanečník a choreograf Simon Shelton byl posledním hercem Tinky Winky.

Při jedné příležitosti se ho dokonce zeptali, zda je Tinky Winky gay, na což odpověděl: „Na to se mě lidé často ptají. Tinky Winky má být tři roky, takže to je hloupá otázka.“

Herečka Pui Fan Li hrála sladkou červenou Po.

Po skončení show hrála ve filmu „Deník Bridget Jonesové“ a také v některých seriálech. V jedné sérii byla její postava ve vztahu se ženou a to negativně poznamenalo celou její kariéru.

Niki Smedili hrál Lala. „I když se zdá, že jejich život je snadný, v kostýmu to bylo velmi těžké,“ řekla. Herečka prozradila, že v kostýmu pracovala 11 hodin denně a bylo jí nesnesitelné horko a těžká.

John Smith hrál Dipsy, oblíbenou postavu mezi fanoušky. Dnes je komikem a dělal to před rolí Dipsyho.

Během 18 měsíců se stal populárním a objevil se v časopise „The face“, kde byl prohlášen za „komika, který by měl každý vidět“.