Během menstruace se mění hormonální pozadí, mění se reakce těla na léky.

Alergie mohou nastat z čista jasna.

Může se u vás projevit intolerance na léky předepsané lékařem k léčbě infekce, jako jsou antibiotika. Pokud máte pocit, že něco není v pořádku: nevolnost, závratě, neustálá slabost, vyrážka, ostrá bolest, poruchy trávení, jděte rovnou do nemocnice.

Proč byste si neměli během menstruace dát horkou koupel? Protože stimuluje vylučování krve a může způsobit krvácení. Totéž platí pro horkou sprchu nebo saunu.

Pití alkoholu může také vyvolat těžké krvácení: rozšiřuje stěny cév, takže pití během menstruace je vysoce nežádoucí.

Ze stejného důvodu byste neměli jíst určitá jídla: čokoládu, kvasnicový chléb, příliš kořeněná a slaná jídla, zakysanou smetanu, ořechy, vejce, mléko, kávu, masné výrobky ve formě klobás. Také toto jídlo může způsobit bolesti hlavy během menstruace a dokonce i závratě.

GIT je spojen s urogenitálním systémem, proto nepodceňujte význam výživy! Učili jsme se vyhnout se fyzické aktivitě během menstruace, ale jen velmi málo bylo řečeno o tom, co jíst a co odmítnout. Úpravou stravy se během tohoto období můžete dokonce zbavit bolestivých pocitů!

Jakékoli kosmetické procedury během vašeho období jsou zbytečné peníze. Peeling, mezoterapie, zvětšení rtů, injekce botoxu a kyseliny hyaluronové, tetování! Dokonce i jednoduché barvení vlasů může přinést neočekávané výsledky. Bolest se zvýší při jakékoli manipulaci s pokožkou a vlasy, například při trhání obočí, a to vše kvůli vysokému obsahu progesteronu v krvi.

Zdroj:fithacker