Severní uzel Měsíce je v jejím sektoru odpovědnosti a práce, což naznačuje, že jejím účelem vždy bylo plnit královské povinnosti. Severní uzel je také v emocionálním rakovině, což je znamení spojené s rodinnými a emocionálními vztahy, což naznačuje, že královna Alžběta měla schopnost vytvářet hluboká a silná partnerství, stejně jako silné pouto se členy své rodiny. Její Ascendent Kozoroha také obsahuje Mars, což znamená ohnivou schopnost velet, a také Jupiter, který jí dává štěstí a přízeň, stejně jako respekt k autoritě. Venuše, planeta lásky , ve svém horoskopu ukazuje něhu, krásu a čest.

Aspekty planet v datu jejího narození také ukazují, že byla svázána tradicí, připravena překonávat překážky a odolná vůči okolí a názorům ostatních. Řídila se názory svých předků, ale měla také vizionářského ducha.

Pokud jde o astrologickou kompatibilitu se členy královské rodiny, podle astrologů si královna Alžběta velmi dobře rozuměla s princem Harrym, který se narodil ve znamení Panny, ale ve vztahu s Meghan Markle, která je Lev, jsou špatné vibrace. Slunce v horoskopu narození Meghan Markle je v konjunkci s Měsícem královny, což odhaluje karmické spojení duše. V jejich planetárních aspektech je však příliš mnoho dynamických konfliktů, které odhalují boj o moc a pocit emocionálního a intelektuálního nesouladu.

Princ William a královna, narozeni ve znamení Raka (se Sluncem a Lunou v tomto znamení), mají na základě astrologické interpretace velké podobnosti, pokud jde o dosahování profesních, veřejných a finančních cílů. The Queen’s Sun je v dokonalé harmonii s William’s Sun a přináší silný vztah plný respektu, podobností, ale i respektu k odlišnostem. Pokud jde o astrologickou kompatibilitu s Kate Middleton, jejich smysl pro povinnost je spojuje, ale mají také veselý, laskavý a dynamický vztah.