Tato hrozná žena nechala své dítě samotné v úplně opuštěném domě a utekla. Když se o 10 let později vrátila a řekla, co chtěla, její noví rodiče zbledli hrůzou a pláčem.

Být rodičem znamená starat se o dítě za jakýchkoli podmínek. Existuje mnoho metod, jak najít alternativní způsob života a nikdo by neměl své dítě opustit. To se stalo ruské novorozeně Lize Verbitské, kterou její matka bez vysvětlení opustila.

Jednoho dne šel manželský pár po předměstské ulici v Jaroslavli, městě nedaleko Moskvy, když zaslechl hlasitý pláč dítěte vycházející z opuštěného domu. Zpočátku tomu nevěnovali pozornost, ale pláč pokračoval několik dalších dní. Mysleli si, že něco není v pořádku a zavolali policii.

Policie byla v šoku, když uviděla roční miminko ležet samo na špinavé podlaze. O to šokující bylo, že dům byl zcela opuštěný a kdo tam bydlel, opustil ho a nechal dítě samotné.

Úřady odvezly dítě do nemocnice, kde byla vyšetřena a bylo zjištěno, že má zlomenou kyčli, hladové a vyčerpané. Lékaři zjistili, že dívka byla asi týden sama.

Nedlouho poté se policie dozvěděla, že dítě se jmenuje Liza Verbitskaja. Pokusy najít její rodiče byly neúspěšné. Z tohoto důvodu bylo rozhodnuto, že Liza bude přesunuta do sirotčince, jakmile bude propuštěna z nemocnice.

Pak ji zaslechla plakat žena v nemocnici jménem Ina Nika. Dozvěděla se o ní vše, co mohla, a začala trávit čas s Lizou. Ina jí začala nosit plenky a hračky.

Pokračování na další straně