V důsledku takového přenastavení organismu se změní složení krve a zvyší se množství cukru v ní, vždyť mozek má zvýšenou potřebu výživy! A když jsou zásoby vyčerpány, dochází k mrtvici. Nemusí to však zajít tak daleko, pokud se podaří včas odstranit blok vznikající tlakem krčních obratlů na artérie.“

Dokrot Šišonin

Příčinou utlačování cév často bývá, ač se to může zdát zvláštní, také prodělaný nervový otřes, kdy dochází ke vzniku spasmu svalstva krční a hrudní páteře. Tím dochází k narušení cirkulace krve a funkce meziobratlových plotének – ploténky se stávají nestabilními a utlačují cévy.

Často také bývá hlavním viníkem všech problémů první obratel zvaný Atlas. Právě tento obratel je totiž nejvíce zatěžován. Aby doktor Šišonin pomohl svým pacientům, vymyslel pro ně komplex speciálních cviků pod názvem „Krční a cerebrální terapie“.

Tuto terapii lze v případě potřeby doplnit také speciální dietou nebo tréninky na rehabilitačních přístrojích. Cviky můžete provádět doma, ale pokud po měsíci cvičení nepocítíte podstatné zlepšení, obraťte s žádostí o pomoc na vašeho lékaře. Je možné, že obratel nebo céva jsou ve vašem případě netypicky rozmístěny.

Hodně zdraví tobě i tvým blízkým! Nezapomeň se podělit s kamarády o tento užitečný komplex cviků.