4. Kozorožci jsou věrní přátelé. První dojem ze setkání s Kozorohem může být klamný. Pravděpodobně budete mít pocit, že o něj nemá velký zájem mluvit. Chlad Kozorohů je jejich obranná reakce. Prolomení zdi lhostejnosti, kterou kolem sebe staví, vyžaduje čas a veškerou upřímnost, kterou můžete sebrat. Pokud uspějete, budete mít nejoddanějšího, trpělivého a věrného přítele, kterého jste kdy měli.

  1. Jsou velmi disciplinovaní. Organizace a přesnost jsou v krvi Kozorohů. Lepší je, když přijdou o hodinu dříve, než se o minutu opozdí. Pokud je váš přítel smrtelně uražen, když jdete pozdě nebo nedodržíte sliby, pak je znamení zvěrokruhu Kozoroha. V pracovním, společenském a osobním životě existuje jasný systém a plán, který vždy dodržují. Disciplína umožňuje Kozorohům ovládat situaci. Ztráta kontroly je pro ně nejhorší.
  1. Jsou velmi chladní a zdrženliví. Kozorožci jsou extrémně tajní lidé, neradi nechávají ostatní velmi blízko. Rozhodně mají problémy s komunikací a je pro ně těžké vyjádřit své emoce. Máte poměrně rezervovaného a nespolupracujícího známého, s nímž je těžké mluvit? Je to rozhodně Kozoroh! Kozorožci si často nasadili masku lhostejnosti, za kterou skryli zranitelnou duši. Tito lidé odolávají pocitům ze strachu ze ztráty, ze strachu z odmítnutí.
  1. Jsou melancholičtí. Povahově je většina Kozorohů melancholická. Dívají se na svět pesimisticky, často se podceňují a vnímají i malá selhání příliš bolestivě. Vždy mají starosti, trápí je strachy, trápí myšlenky na a bez něho, musí vše důkladně zkontrolovat, promyslet do nejmenšího detailu. Lidé s tímto znamením zvěrokruhu postrádají veselost a optimismus.

8. Jsou nesmírně čestní. Tvrdohlavost Kozoroha doplňuje jejich poctivost. Nebudou nosit kámen ve svém lůně a čekat na vhodnou chvíli, aby vám ho hodili. Chcete slyšet nestranný názor? Požádejte o radu Kozoroha. Pravdu nebude cukrát. Kozorožci však vědí, jak se chovat zdvořile, když předávají nepříjemnou pravdu. Bojí se myslet si, že by mohli někoho urazit nebo někomu ublížit. Proto jsou velmi jemné.

9. Jsou velmi praktičtí. Kozorožci vědí, jak správně posoudit situaci, jejich silné a slabé stránky, schopnosti a dovednosti. Vědí, jak sestavit rozpočet, kdy utratit peníze a kdy je uložit. Kozorožci nežijí ve světě iluzí, věci se nazývají jejich vlastními jmény. To se vyžaduje i od ostatních. Mohou půjčovat, ale pouze pokud věří, že člověk opravdu potřebuje peníze, a je v zoufalé situaci. Máte něco přidat do tohoto seznamu?

Souhlasíte s touto charakteristikou Kozorohů?

Zdroj:esoteric