1. Nádory.

Nádory (hrudky) jsou jedním z nejvšestrannějších příznaků rakoviny. Pokud najednou zaznamenáte nějaký druh otoku na kůži, navštivte svého lékaře.

Pokud něco najdete – hlavní věcí není panikařit. Některé nádory jsou benigní, ale pokud hrudka roste nebo se mění, může to být známka rakoviny.

2. Časté močení.

Pokud běháte na toaletu častěji, vaše tělo se vás může snažit na problém upozornit. Časté močení je také příznakem cukrovky a dalších nemocí.

Pokud je však močení bolestivé, je to velmi jasný signál, že něco není v pořádku. Navštivte svého lékaře, protože je možná rakovina prostaty nebo močového měchýře.

3. Zácpa, průjem.

Jedním z nejčastějších příznaků rakoviny jsou záchvaty průjmu a zácpy. Je pravděpodobné, že vaše tělo vás varuje před vážným problémem. Pokud máte trvalé bolesti břicha, musíte navštívit svého rodinného lékaře.

4. Pálení žáhy, bolest žaludku.

Rozrušení žaludku je příznakem různých zdravotních problémů, ale může to být také známka rakoviny.

Pokud po jídle trpíte pálením žáhy nebo bolestmi, vaše tělo vás může varovat před rakovinou horního zažívacího traktu. Potíže s polykáním a přetrvávající bolest žaludku jsou dalšími příznaky.

5. Vředy.

Rány jsou jedním z možných příznaků rakoviny. Rakoviny kůže a ústní dutiny jsou často diagnostikovány z vředů. Zejména by neměly být přehlédnuty rány v oblasti genitálií.

6. Kašel.
Kašel je dalším znakem rakoviny plic. Pokud neustále kašlete, tělo vám ukáže problém.
Může to také souviset s alergiemi, ale pokud kašel přetrvává, měli byste navštívit svého lékaře. Dýchavičnost a bolest na hrudi jsou také příznaky spojené s chronickým kašlem.


7. Kyselinový reflux.
Chronický reflux může být známkou rakoviny jícnu. Navštivte svého lékaře co nejdříve, aby rakovina nerostla zpět.
Stěny jícnu jsou velmi křehké a expozice žaludeční kyselině způsobuje Barrettův jícen, prekancerózní stav. Nepřehlédněte kyselý reflux; to by mohlo být vážné.


8. Dušnost.
Problémy s dýcháním, jako je dušnost, nejsou normální. Pokud nejste schopni jít tucet metrů, aniž byste se cítili vyčerpaní, musíte navštívit lékaře. Rakoviny prsu a střev se často šíří do plic.


9. Pocení.

Pocení je také někdy příznakem rakoviny, který je často přehlížen. Pokud se probudíte uprostřed nočního pocení, pravděpodobně vás vaše tělo varuje před vážnými problémy.
Nezapomeňte na pocení, pokud neprocházíte menopauzou. Pokud je vše v pořádku s teplotou v bytě, ale přesto se potíte – navštivte svého lékaře!

Zdroj:vsejizn.ru