Omyl č. 4 – Aktivní sexuální život

Měl by se pohlavní styk během menstruace vynechat nebo ne? Většina lékařů na tuto otázku odpovídá kladně v případě, že partneři používají ochranu. Avšak i v tomto případě může dojít k zánětlivým onemocněním. Koneckonců, samotná krev je vynikajícím místem pro vytvoření infekcí a choroboplodných zárodků. Proto je lepší odložit sexuální choutky na později.

Omyl č. 5 – Přísná dieta

Některé ženy, ve snaze si získat ideální postavu i během svých dní, drží přísnou diety. Gynekologové, ale mají jiný názor a doporučují se stravovat v těchto dnech normálně.

Můžete konzumovat téměř cokoliv, pokud je to v přiměřeném množství. Navíc drastická dieta spojená se ztrátou krve může vést k závažným zdravotním komplikacím.

Omyl č. 6 – Užívání některých léků

V období menstruace je srážlivost krve o něco horší, proto se nedoporučuje brát léky, které mají vliv na proces krvetvorby, například analgin či aspirin. Ty ženy, u kterých se objevují silné bolesti, by se měly zaměřit na produkty s účinnou látkou paracetamol.

Omyl č. 7 – pití alkoholických nápojů

Při menstruaci se doporučuje zcela omezit konzumaci tvrdého alkoholu. Zvyšuje menstruační bolesti a celkové nepohodlí. Na druhou stranu si můžete dopřát více vody, džusů nebo čaje.

Omyl č. 8 – časté používání tamponů

Pravidelné a dlouhodobé používání tamponů může vyvolat vznik infekcí. Toto platí především pro ženy, které si často mění tampóny na místech, kde není jejich výměna možná s čistými rukama.

Časté používání tamponů vede k tomu, že červené krvinky se v teplém prostředí začnou intenzivně rozkládat.

Omyl č. 9 – Konzumování slaných potravin

Mnoho žen během menstruace trpí otoky a udržováním vody v těle. Nadměrná konzumace přebytečných solí tuto situaci jen komplikuje.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/vseprozdraviezy/