4. Pokud spíte celý den, není to vždy zdravé

Jistě, jsou chvíle, kdy je člověk trochu unavenější a potřebuje více spánku, ale jsou i tací, kteří žádný 24hodinový spánek nemají. Jde spíše o onemocnění zvané narkolepsie. Trpí tím 1 % lidstva.

5. Pokud si sáhnete na pupík, musíte na záchod

Americký lékař Christopher Hollingsworth to vysvětluje tím, že pokud se dotknete pupíku nebo vložíte prst, nervová vlákna v břišní dutině vysílají signály do míchy, která je odvádí dále do močové trubice.

6. Vrásky na vaší tváři nám o nás prozradí více

Nezáleží na tom, kde jsou vrásky, protože když se budeme hodně usmívat, objeví se nám kolem úst, a když jsme hodně naštvaní, objeví se nám mezi obočím. Vždy záleží na tom, kterou svalovou skupinu na obličeji nejvíce využíváme.

7. Super paměť neexistuje

V této podobě to není pravda. Obdivujeme spoustu lidí, kteří jsou super-geniální. Odborníci však vysvětlili, že s výbornou pamětí se nikdo nenarodí, nicméně pokud správně trénujeme mozek, zvládne to každý.

8. Největší buňka, vajíčko

Je ironií, že nejmenší není nic jiného než spermie. Velikost samotného vajíčka je 600krát větší než velikost spermie.

9. Vnitřní budík má na svědomí hormon

Většina lidí, pokud si nastaví budík každý den ve stejnou dobu, vstane dříve nebo později, než by budík. A může za to hormon, který má pěkně znějící jméno: adrenokortikotropní. Tím se snižuje stres v nás, když se probudíme.

Zdroj.