Analyzujte naše chování

Některá letiště mají speciální osoby – profilovače. Analyzují mimiku, gesta a chování cestujících s cílem odhalit podezřelé jedince. Úlohou profilovače je zaznamenat neverbální známky vzrušení: lízání rtů, škrábání nebo například rozhlížení se kolem sebe. Pokud si profiler všiml, že se člověk chová podivně, může být pozván k prohledání, kde se ve formátu osobní komunikace pokusí vyvést podezřelou osobu na povrch.

Tito lidé pracují jak ve společných místnostech, tak přímo na pasové kontrole. Typická otázka „Jaký je účel návštěvy?“ je ve skutečnosti psychologickým testem reakce člověka

  1. Vím, jak agresivní jsme

Mnoho velkých letišť má speciální kamery, které pomáhají identifikovat intoxikaci alkoholem nebo drogami, a některá mohou dokonce ukazovat úroveň agresivity. Kamery přenášejí data do počítače a v případě nebezpečí (je-li osoba zobrazena červeně) ji jistě zastaví bezpečnostní pracovníci pro důkladnější kontrolu.

  1. Nemáte ponětí, proč naše zavazadla odletěla do jiné země

Většina z nás si říkala: „Co se stane s mým kufrem v zavazadlovém oddělení, že je vždycky trochu špinavý nebo zmačkaný?“ Třídění zavazadel je automatické: skenery čtou čárový kód a distribuují zavazadla ve stanovených směrech. Skener někdy může odeslat vaše zavazadlo do nesprávné země, pokud jste například neodlepili předchozí směrovou nálepku.

5. Zkontrolují náš kufr psy

Než vaše zavazadlo nastoupí na určený let, projde 5 úrovněmi zabezpečení, které zahrnuje nejen skenování obsahu, ale také kontrolu zvláštním psem, který voní například drogami.

6. Připravujte jídla na palubě 24/7

Většina letišť má obrovské kuchyně, které připravují jídlo pro cestující na palubě. Obvykle jsou tyto kuchyně připravovány pro několik leteckých společností najednou, liší se pouze nabídka jídel. Takové kuchyně fungují nepřetržitě, protože jídlo pro konkrétní let se začíná připravovat 6-10 hodin před odletem letadla.

7. Ovládejte letadla za letu a když právě stojí

V dispečinku řídí nejen lety letadel na obloze, jak je obvykle ukázáno ve filmech, ale také pohyb po zemi a osvětlení pruhů. Jeden dispečer má až 5 monitorů, jejichž data se neustále mění (monitory zobrazují povětrnostní podmínky a informace o konkrétním letadle).

8. Nevěnujte pozornost, pokud máte vízum do jiné země

Pokud se v okamžiku, kdy jste odletěli do zahraničí, zjistilo, že například vypršela platnost vašeho víza, pak vás letecká společnost, která vás sem přivedla, na vaše vlastní náklady vyhostí a cena letenky bude odečtena od osoby, která vás nechala přes. Přinejmenším se vrátíte domů zdarma.

9. Věz, co jsi držel

Někdy zaměstnanci letiště požádají cestující, aby si otřeli ruce o kousek látky a poté ho strčili do nějakého analyzátoru. Tento postup je pro cestující velmi alarmující, i když na něm není nic špatného. Kontrolu provádíte pomocí zařízení zvaného etamizer.

Před zahájením pracovní směny jsou do etamizátoru vraženy částice nebezpečných látek (například drogy nebo výbušniny). Zařízení si „pamatuje“ zápach a pokud ruce spolujezdce něčím páchnou, okamžitě signalizuje nebezpečí.

Zdroj:7hr.ru