4, Velmi citlivý na city druhých lidí

Inteligenci neurčuje pouze IQ, ale také emoční inteligence (zkráceně EQ), která pomáhá lidem snáze se vyrovnat se stresovými situacemi, depresemi a jednoduše lidem rozumí, aniž by je museli oslovovat.

EQ má však i negativní dopady. Jsou fyzicky schopni cítit emoce ostatních lidí a dokonce mají tendenci silně reagovat na hněv.

Jedinci, kteří jsou ochotni poznávat nové lidi a vyměňovat si zkušenosti, budou mít mnohem více informací, které se v budoucnu velmi hodí.

5, Šílí z hlasitých zvuků

Studie ukazují, že lidé nejsou schopni odfiltrovat nepříjemné zvuky, a to je negativně ovlivňuje. Lidé s misofonií se zbavují například cvakání peří, hlasitého dýchání, neustálého praskání, žvýkání… a tak dále. Tato nemoc zase odkazuje na pokročilé tvůrčí schopnosti, vysokou emoční inteligenci.

6, Nemá rád sms

Vědci tvrdí, že textové zprávy a e-maily mohou snížit úroveň IQ o 10 bodů. Textové zprávy mají někdy negativnější účinek než některé drogy měnící mysl. Lidé, kteří vše popisují formou textové zprávy, se mohou soustředit jen na jeden úkol. Je to proto, že mozek je nastaven tak, aby reagoval na zprávu místo toho, aby dělal důležitější práci.

Používání autocorrectu se stalo tak samozřejmostí, že člověk úplně zapomene správně psát a tím redukuje slovní zásobu. To je špatné, protože se nepoužívá paměť, ale schopnost zařízení opravit.

7, Bez čokolády se nedá žít

Čokolády vyrobené z pravých kakaových bobů nejen zlepšují náladu a kardiovaskulární zdraví, ale mají také pozitivní vliv na rychlost zpracování informací a také zlepšují paměť.

Pravidelná konzumace kvalitní čokolády zpomaluje proces stárnutí a omezuje rozvoj demence ve stáří. Nepřehánějte to však, protože to má negativní vliv na kognitivní schopnosti. Pokud chcete být chytřejší a efektivnější pracovní silou, jezte čokoládu.

8, máte pocit, že se to nikomu nelíbí

Souvisí s úrovní inteligence ve způsobu, jakým lidé přistupují k ostatním. Komunikace je snazší pro ty, kteří jsou si v IQ blíž. Pokud mají dva lidé úroveň IQ, která se liší o 15 bodů, nebudou spolu schopni správně mluvit.

Průměrná úroveň inteligence je 100 bodů a má ji 85 % lidstva. Zkuste si udělat IQ test a pokud vaše skóre překročí 115 bodů, už víte, proč většina lidí nerozumí a proč s nimi nemůžete najít společnou řeč.

Přišel vám článek užitečný?

Zdroj:erdekesportal.com