3. Tahání oleje. Fikce: Oil pulling je proces, kdy si olej protlačíte zuby. To má vytáhnout skvrny ze zubů. Ačkoli bylo prokázáno, že olejový tah pomáhá snižovat množství bakterií v ústech, WebMD uvádí, že nedělá nic, co by rozjasnilo nebo vybělilo vaše zuby.

4. Dřevěné uhlí. Fikce: Americká zubní asociace říká, že používání produktu, jako je aktivní uhlí, které je abrazivní k bělení zubů, může být ve skutečnosti kontraproduktivní. Abrazivní látka se může prodírat vnější vrstvou na vašich zubech a odhalit další vrstvu, která je žlutější.

5. Peroxid vodíku. Skutečnost: Podle WebMD může 6procentní gelový roztok peroxidu vodíku pomoci vybělit zuby. Můžete jej získat jako volně prodejný lék. Štípání tekutiny, kterou si koupíte, však bude trvat mnohem déle, než uděláte cokoli, a mohlo by jednoduše podráždit dásně.

6. Ovoce. Beletrie: Citrusové plody, jablka, jahody a ananas jsou nabízeny jako látky s kyselinami, které pomohou zesvětlit zuby. ADA říká, že čištění zubů těmito předměty může způsobit, že kyseliny proniknou skrz sklovinu do měkčí spodní vrstvy zubů, nebo můžete způsobit tvorbu kazů. Jíst ovoce je pro vás skvělé, ale nezkoušejte je používat na zubní pastu.

7. Jedlá soda. Fakt: Jedlá soda má rozhodně bělící schopnosti. Proto se přidává do zubní pasty. ADA dává pozor, abyste se nepokoušeli vyrobit si vlastní nebo si s ním přímo nedrhli zuby, protože je velmi abrazivní a můžete se snadno prodřít sklovinou a poškodit si zuby.

Zdroj..jesusdaily.com