Chodí brzy spát a snadněji usnou.Tato skutečnost, které si vědci všimli ve svých výzkumech, potěší zejména rodiče s dětmi. Vědci zjistili, že děti narozené na jaře a v létě spí později než děti narozené na podzim nebo v zimě.

Jsou spíše leváci, zvláště pokud jde o chlapce. Překvapivě se mezi listopadem a lednem rodí více chlapců než ostatních dětí. Vědci z Vídeňské univerzity tuto skutečnost zjistili při průzkumu mezi 13 000 dospělými a zjistili, že 7,5 % žen a 8,8 % mužů je leváků. Když zjišťovali, kdy se tito muži narodili, zjistili, že téměř všichni se narodili v listopadu.

Jsou méně náchylní k některým imunologickým onemocněním. Podle studie provedené ve Velké Británii je u lidí, kteří mají narozeniny v listopadu, menší pravděpodobnost, že se u nich vyvine roztroušená skleróza a další poruchy imunity. Předpokládá se, že to souvisí s množstvím vitaminu D, které matka obdržela během letního těhotenství.

Lidé narození v listopadu žijí o 100 let častěji než ostatní. Tuto skutečnost prokázali vědci z University of Chicago.

Tyto skutečnosti nepopírají skutečnost, že děti narozené v jiných měsících jsou také jedinečné. Především je dobré vědět, že až budete v chladném a deštivém listopadovém dni odcházet z porodnice, vaše novorozené dítě bude jistě dobře spát a možná se z něj jednou stane velký sportovec.