Příznaky, které naznačují přítomnost parazitů ve střevech

Průjem

Průjem je častým příznakem různých onemocnění. Samozřejmě to nemusí být nutně spojeno s přítomností parazitů ve střevech. Spektrum příčin je velmi široké: od konzumace nekvalitních potravin (zkažené potraviny) až po infekce srdce a dýchacích cest. Nelze opomenout fakt, že průjem se často objevuje v přítomnosti jednobuněčných střevních parazitů. Říká se jim také červi, i když je nelze vidět pouhým okem.

Pokud jsou červi velcí (jeden palec nebo více), průjem se objeví pouze tehdy, pokud se nadměrně hromadí ve střevech. V tomto případě je pacient může najít ve stolici.

Bolest břicha

Mnoho pacientů si to může splést s křečemi a křečemi. V přítomnosti červů ve střevech je bolest silná a ostrá, přerušovaná. Ženy to často ignorují a svádějí to na bolestivou menstruaci.

Bolesti břicha způsobené střevními parazity postihují spodní část těla, blíže k tříslům než k žaludku. Tento příznak ukazuje na přítomnost dlouhých červů, které se živí přímo ze střevních stěn, což dráždí nervová zakončení a způsobuje silnou bolest.

pomalý růst

Tento příznak je velmi častý u dětí a dospívajících. Jak jsme uvedli výše, takoví parazité se živí látkami hostitelského organismu, v tomto případě lidského. Tito střevní parazité konzumují velké množství vitamínů a minerálů nezbytných pro normální růst.

Děti trpící přítomností červů jsou zpravidla kratší a tenčí než ostatní. Můžete si také všimnout, že jsou méně energičtí, a to i na samém začátku dne. Pokud tedy vaše dítě přes den hodně spí a stále se budí unavené, mohlo mít červy. Poraďte se se svým lékařem, aby vám předepsal vhodnou léčbu.

Únava

Únava je možným příznakem podvýživy, tedy důsledkem přítomnosti červů, protože tělo již nemá dostatek živin. Člověk začíná pociťovat ospalost a slabost. Pokud zaznamenáte změny energetické hladiny, nevylučujte přítomnost červů z možných příčin tohoto stavu.

Suchý kašel

Většina druhů červů tráví většinu svého života v lidském střevě. V první fázi, v larvální fázi, se však červi mohou vyvinout v jiných částech těla. Někteří parazité putují do plic a jícnu. To může způsobit zánět citlivých tkání. Suchý kašel, který nelze zmírnit konvenčními léky, může ukazovat na přítomnost červů. Tento příznak může způsobit vážné nepohodlí a dokonce i bolest.

Chuť

Střevní paraziti jsou specifická hmota umístěná v těle. A přestože jejich přítomnost fyzicky necítíte, vaše tělo nepřetržitě přijímá nervové impulsy ze střev. Tyto impulsy informují mozek, že střeva jsou plná, ale nedokáže určit, co přesně: jídlo nebo paraziti. Není tedy divu, že se apetit člověka začíná měnit. Každým dnem začne méně jíst a zasytí méně jídla.

Na druhé straně existují červi, kteří konzumují příliš mnoho živin. To způsobuje jejich nedostatek v lidském těle. A pak naopak může pacient pociťovat silný hlad a zvýšit příjem potravy. V každém případě je nutné být k takovým změnám mimořádně pozorný.

Jeden z výše uvedených příznaků s největší pravděpodobností nebude znamenat, že máte červy. Ale pokud si všimnete dvou nebo více, pak je lepší poradit se s lékařem.

Zdroj:pinterest