3, Oblast mezi prsy je příliš široká.

To je způsobeno nízkou hladinou estrogenu v těle. Tento pohlavní hormon hraje důležitou roli při udržování tvrdosti prsou. Hustá tkáň je nahrazena tukovou tkání a prostor mezi prsy se může zvětšovat, jak se prsa prohýbají.

ZMĚNY PRSÍ, KTERÉ MOHOU BÝT NEBEZPEČNÉ

1, Vyčnívají z něj hrudky.

Po vyslechnutí nádorů prsu si každý myslí, že jsou všechny škodlivé, i když to není pravda. Podle britské národní zdravotní služby je většina z nich neškodná, většinou nerakovinová tkáň.

Mír je však lepší, proto je vhodné navštívit lékaře, pokud zjistíte takové hrboly na prsou. Léčba rakoviny prsu je mnohem snazší, pokud je zjištěna včas. Možná budete muset podstoupit mamograf, ultrazvuk nebo dokonce biopsii.

2, bolest na hrudi.

Rakovinné tkáně zřídka způsobují bolest prsou. Pokud se obáváte bolesti, určitě navštivte lékaře, protože vzácná, ale agresivní forma rakoviny prsu, zvaná zánětlivá rakovina prsu (IBC), způsobuje bolest.

Kromě bolesti má IBC také další výrazné příznaky, jako je výskyt červených teček. Pokud bolest trvá déle než týden nebo se časem zhoršuje, je vhodné znovu navštívit lékaře.

3, únik bradavek.

Únik bradavek může být důvodem k obavám, zejména pokud nejste těhotná ani kojíte. Pokud je barva „sekrece“ bezbarvá, ale voní mléčně nebo žlutě, zeleně, hnědě nebo krvavě, možná budete chtít navštívit lékaře. Pokud je to dokonce pravidelné, je lepší to nevytahovat, protože rakovinné tkáně mohou také způsobit takové příznaky.

4, Obě velikosti prsou se liší.

Žádné dvě prsa nejsou stejně symetrické, takže nemusíte hned panikařit. Pokud se však velikost jednoho prsu přes noc změní, nezapomeňte navštívit svého lékaře. Změna velikosti jednoho z prsou může také naznačovat rakovinu prsu.

5, červené skvrny.

Pokud se na prsou objeví červené skvrny, může to být také známka dočasného kožního onemocnění. Pokud však neprocházejí a jsou tam neustále, může to být také příznak IBC onemocnění. Tato forma rakoviny je vzácná, ale agresivní. Pouze 2–4% rakoviny prsu jsou IBC, ale míra úmrtnosti je již vyšší u 7–10%.

Z bezpečnostních důvodů si pravidelně kontrolujte prsa. Pokud si všimnete červených skvrn a cítíte v nich bolest, neztrácejte čas a kontrolujte se na rentgenovém snímku hrudníku.

6, bradavky směřující dovnitř.

Pohled na bradavky je možný z několika důvodů. Tento jev se nazývá retrakce bradavek a na pozadí může být zánět nebo zjizvení tkání za bradavkou. Existuje mnoho důvodů pro tento zánět, ale nemusí to být nutně kvůli rakovině. V každém případě, pokud vaše bradavky směřují dovnitř, vyhledejte rychle svého lékaře.

Považovali jste článek za užitečný?

Zdroj:vilagunk.hu