V posledních několika měsících jejího života se Lenin stav velmi zhoršil. Radiační terapie nepřinesla žádnou úlevu. Miminko postupem času ztratilo řeč a o něco později chudáka spoutalo částečné ochrnutí.

I poté však dívka tvrdohlavě pokračovala v psaní poznámek. Nejzajímavější na tom je, že díky tomu všemu dokázala své povolání před rodiči utajit!

První z Leniných zpráv našli její otec a matka pár dní po její smrti. Po několik dalších let nacházeli zápisky zesnulé dcery na těch nejneočekávanějších místech.

I dnes, kdy jejich dítě dávno zemřelo, si od ní Keith a Brooke stále nechávají několik uzavřených zpráv. Pár je plánuje předat mladší sestře Eleně o něco později.

Když byla nalezena většina poznámek zesnulé dcery, Desserichovi je vydali v knižní podobě. Bezútěšní rodiče věnují veškerý výtěžek z publikace charitativní nadaci, která se věnuje hledání léku na rakovinu.

Malá Lena tak i po své smrti významně přispívá k boji s hroznou nemocí. A její dopisy stále oživují naději v srdcích lidí po celém světě!

Pokud i vás tento příběh bolí u srdce, sdílejte jej se svými přáteli.

Zdroj:yandex