1. Řepa

Obsah dusičnanů v řepě je pro naše tělo dobrý, ale pokud chcete zůstat zdraví, řepu nikdy dvakrát nebo vícekrát nezahřívejte.

2. Brambory

Škrob obsažený v bramborách má příznivý účinek na zdraví, ale při několikanásobném zahřívání ztrácí nutriční hodnotu a léčivé vlastnosti a mění se v jed, který může poškodit celé tělo.

3 vejce

Vystavení vysokým teplotám na vejcích může být smrtelné. Jíst vejce po vaření je zdravé, ale velmi škodlivé, pokud je ohříváte další den.

4. Kuře

Kuřecí maso je vynikající, ale měli byste ho jíst hned po vaření. Opětovným ohřátím kuřete následující den změníte strukturu bílkovin, což vede k potížím s trávením. Kuře obsahuje více bílkovin než červené maso a doporučuje se konzumovat za studena. I když jej delší dobu ohříváte na velmi nízkou teplotu.

5. Houby

Přehřáté houby mohou negativně ovlivnit vaše tělo. Lipoidy, fosfatidy a éterické oleje obsažené v houbách je po opětovném vaření promění ve skutečný jed pro srdce a střeva. Jíst houby čerstvé nebo bezprostředně po vaření pro maximální užitek. Pokud je ale chcete sníst později, nikdy je neohřívejte. To může vést k vážným problémům se srdcem a trávením.

Zdroj:Fithacker