3. Lidé s poruchou krve

Hemofilie je vzácná genetická porucha, při které je výrazně snížena schopnost srážení krve, což znamená, že postižený může silně krvácet i při malém traumatu.

Zázvor stimuluje krevní oběh, což je důležitý faktor pro většinu lidí, zejména těch s onemocněním periferních tepen, cukrovkou, obezitou atd.

4. Lidé, kteří užívají určité léky

Pokud trpíte vysokým krevním tlakem nebo cukrovkou a užíváte léky ke zlepšení svého stavu, musíte okamžitě přestat užívat zázvor.

Důvodem tohoto nebezpečí je, že zázvor snižuje krevní tlak a stimuluje ředění krve. Interakce s léky k léčbě určitých nemocí je proto skutečně nebezpečná.

Alternativa pro milovníky zázvoru

Pokud se přesto nemůžete vzdát svého oblíbeného produktu – nebojte se! Odborníci na výživu doporučují místo zázvoru jíst kajenský pepř, papriku nebo papriku. Mohou být přidány k vašim oblíbeným jídlům a nápojům.

Závěr

Zázvor je velmi zdravá rostlina, ale měl by být konzumován s mírou. Pokud nepatříte do žádné z uvedených skupin, můžete si bezpečně vychutnat chuť vaší oblíbené rostliny. A pokud ano, pamatujte: jde o vaše zdraví! Postarat se o to!

Zdroj:Fithacker