Vliv parazitů na imunitní systém.

Paraziti jsou velmi mazaní. Někteří červi mají schopnost oklamat tělo, aby si myslelo, že jsou normální součástí tkáně nebo orgánu, takže je pro imunitní systém obtížné s nimi bojovat.

Mohou dokonce prorazit orgány a způsobit fyzické zranění tím, že proniknou do střev, oběhového systému, plic a jater. Živí se tím, co jíte. Pokud je přestanete krmit, mohou začít jíst vaše orgány! Škrkavky mohou naklást 300 000 vajíček za jeden den!

Paraziti mohou způsobit vážné nutriční nedostatky a zažívací problémy tím, že nás okrádají o životně důležité vitamíny a minerály a aminokyseliny potřebné pro trávení. Může způsobit anémii nebo ospalost po jídle.

Obecně potlačují imunitní systém, takže jsme toxickí. Doslova rýpou do těla toxický odpad. Oslabení imunitního systému a toxicita organismu vede k další degeneraci, únavě a nemocem. Navíc nás mohou rychle stárnout, ničit naše buňky rychleji, než je lze opravit.

Druhy parazitů a co dělají.

Zde je jen několik typů parazitů a co dělají:

1. Škrkavky.  Tento konkrétní typ parazita může naklást 200 000 vajíček denně a dorůstat délky až 4 metrů. Odhaduje se, že je jimi nakažena 1 miliarda lidí. Příznaky zahrnují nepohodlí v horní části břicha, astma, nespavost, apendicitidu, zánět pobřišnice, horečku, ztrátu hmotnosti a vyrážku způsobenou sekrety nebo odpadními produkty červů.

Velké množství z nich může způsobit střevní neprůchodnost, krvácení při průniku střevní stěnou, abscesy v játrech, hemoragickou pankreatitidu, nechutenství a nedostatečné vstřebávání natrávené potravy.

2. Hlístice. Tento parazit je přítomen u více než 700 milionů lidí. Infekce měchovcem spouští v těle komplexní směs obranných a patologických imunitních reakcí. Larvy měchovce pronikají kůží. Když měchovci dosáhnou dospělosti, mohou oběť připravit o vitalitu a zdraví.

Mladí červi pomocí svých zubů pronikají střevní stěnou a živí se krví. Příznaky měchovce jsou nedostatek železa, bolesti břicha, ztráta chuti k jídlu, nedostatek bílkovin, suchá kůže a vlasy, podráždění kůže, otoky, nadýmání, duševní otupělost a nakonec srdeční selhání.

3. Pinworms. Infekci způsobuje škrkavka. Infikuje každé páté dítě. Příznaky mohou zahrnovat svědění a podráždění řitního otvoru nebo pochvy, poruchy trávení, nespavost, podrážděnost nebo nervozitu. Můžete také vykazovat vůbec žádné příznaky. Samičky červů vylézají z řitního otvoru a kladou asi 15 000 vajíček denně. Jakmile se vejce dostane do vzduchu, může přežít asi dva dny kdekoli ve vašem prostředí. Červ je bílý a může dorůst až do délky 2 centimetrů.

4. Vlasoglav.   Příznaky této infekce jsou krvavá stolice, bolest v podbřišku, ztráta hmotnosti, rektální prolaps, nevolnost a anémie. Krvácení se může objevit, když červi napadnou střevní stěnu, a obvykle se objeví bakteriální infekce.

5. Tasemnice.  Dorůstají délky až 10 metrů a v lidském střevě žijí deset let. Některé tasemnice mohou naklást až milion vajíček denně. Jejich těla jsou fixována v samostatných segmentech střeva díky háčkům a přísavkám na lebce.

6. Ploštěnky. Nacházejí se v močovém měchýři, krvi, játrech, plicích, ledvinách a střevech. Lidské infekce způsobené náhodnými onemocněními celosvětově přesahují 250 milionů. Mohou způsobit těžká onemocnění trávicího traktu, močového měchýře, jater a ničit krvinky. Velikost se pohybuje od 1 do 2,5 cm na délku.

Co způsobuje parazitární infekce?

Výzkum ukazuje, že v 9 z 10 případů jsou parazitární infekce ve skutečnosti související se životním stylem, nikoli s životním prostředím. To znamená, že je méně pravděpodobné, že parazita dostanete z vody než z nezdravého životního stylu.

Hlavní příčinou parazitárních infekcí je oslabený imunitní systém.

Je to obousměrná ulice. Životní styl, který oslabuje imunitní systém, je nejpravděpodobnějším způsobem, jak přilákat parazitární infekci; je to proto, že oslabené tělo je pro ně živnou půdou. Jejich úkolem jako univerzálních mrchožroutů je uklízet odpad. Nemocné tělo je vyhublé tělo a tedy potrava ve světě parazitů.

Mají rádi to, co se nám líbí, a nemají rádi to, co se nám nelíbí. To znamená, že mají rádi samozřejmost, o což se nejčastěji snažíme; stres, cukr, nezdravé jídlo, bezesné noci atd. Skutečným řešením je posilovat naše zdraví všemi možnými způsoby. Jejich palivem jsou naše přirozené závislosti na špatných návycích. Naše zdravé návyky jsou jejich úsudkem.

Jak se vypořádat s parazity.

Pokud máte podezření, že příčinou vašeho onemocnění je parazitární infekce, pak je prvním krokem vyšetření stolice. Samozřejmě vždy můžete zvolit optimální stravu a životní styl pro posílení imunitního systému, ať už máte infekci nebo ne. Když už, tak to prostě posílí váš imunitní systém, což je ten nejlepší způsob, jak bojovat s parazity.

Pokud si myslíte, že máte parazity, přestaňte jíst moderní zpracované potraviny, abyste je připravili o jejich potravinové zásoby.

Pouhé zabití parazita nestačí ze dvou důvodů. Nejprve se tvoří v několika fázích. Můžete zabít dospělé, ale ne půl milionu vajíček nakladených po celém těle. Za druhé, představte si parazity jako své mrchožrouty. Jejich úkolem je sníst vaše odpadky. Pokud je zabijete, trosky ve vašem těle se jednoduše nahromadí.

Způsoby, jak se bezpečně zbavit parazitů.

První věc, kterou byste měli udělat, je očista těla, která mu odebere přísun potravy. Přestaňte jíst jakékoli moderní, zpracované potraviny. Můžete také zkusit půst. 

Cílem je udržet vaše tělo čisté a zdravé, aby neměli co jíst, a pak ho podpořit bylinkami na likvidaci parazitů. Není to však snadný proces. To může trvat až tři měsíce, protože když paraziti zemřou, nakladou tisíce vajíček. A samotné prášky stačit nebudou.

V konečném důsledku je skutečnou obranou těla vysoce zásadité prostředí s vysokým obsahem kyslíku, silný imunitní systém a zdravý trávicí trakt. Hlen v trávicím systému a těle vytváří ideální živnou půdu pro bakterie a parazity.

Zdroj:lifehacker