6. Zvětšené a oteklé dásně

Lékaři jako první kontrolují tento příznak, pokud existuje podezření na leukémii. Můžete se cítit nepříjemně a uvolnit dásně, takže si tyto změny pravděpodobně všimnete.

7. Pocit plnosti v žaludku nebo nadýmání

Lékaři tomu říkají „rychlé nasycení“. Díky zvětšené slezině máte neustále pocit, jako byste se přejídali.

 8. Nepohodlí a bolest v levé horní části břicha

Zvětšená slezina může také způsobit žaludeční nepohodlí nebo dokonce silnou bolest. Tuto bolest nelze tolerovat, protože část sleziny může úplně odumřít.

9. Horečka nebo zimnice

Čtvrtina pacientů s leukémií má tyto příznaky. Kromě toho, mírné zvýšení teploty (přibližně 37   C) – příznakem infekce a ohrožena imunitní systém.

10. Noční pocení

Nadměrné pocení v noci je příznakem mnoha nemocí. Proto, pokud jste si všimli, že se v poslední době pravidelně a intenzivně potíte během spánku, je čas navštívit lékaře.

11. Pulzující bolesti hlavy

Méně častým, ale velmi nebezpečným příznakem leukémie jsou pulzující bolesti hlavy. Mohou být spojeny s anémií nebo dokonce s život ohrožujícím mozkovým krvácením.

12. Bledost

Obvykle se kromě slabosti, ospalosti a dušnosti u pacientů přidává také nepřirozená bledost, což je důsledek stejné anémie.

13. Bolest kostí

Leukémie začíná v kostní dřeni, takže pokud se u vás objeví cokoli od mírné bolesti po silnou, kroutící se bolest, navštivte svého lékaře.

14. Zvětšené lymfatické uzliny

Zkontrolujte krk, podpaží a třísla, zda nejsou patrné, ale bezbolestné lymfatické uzliny. Vaše mandle a mandle se mohou během období infekce zvětšovat a zmenšovat, ale pokud zůstanou zvětšené nebo budou nadále růst, může to být známka leukémie nebo lymfomu.

15. Vyrážka

Vyrážka spojená s leukémií se může pohybovat od mírné vyrážky podobné alergické kopřivce až po velké podkožní hrbolky. Jedno však mají společné: s postupem nemoci budou růst a zvětšovat se.

16. Časté opakující se infekce

Pokud vás i malá infekce dlouhodobě obtěžuje a léčba nepřináší významné výsledky, možná budete muset podstoupit podrobný krevní test. Pocit, že jste neustále na pokraji nachlazení, častých nachlazení a infekčních onemocnění, spolu s dalšími podezřelými příznaky, jsou vážným důvodem k tomu, abyste se poradili s lékařem a podrobili se podrobnému vyšetření.

Nebuďte znepokojeni, pokud se u vás objeví několik výše uvedených příznaků. Nejčastěji mohou být známkou jiných nemocí nebo oslabeného imunitního systému. Doporučujeme však podstoupit pravidelné a podrobné lékařské vyšetření, protože jakékoli nemoci lze snáze předcházet než ji vyléčit.

Zdroj:Marketium.ru