Jedna strana to nechce zkusit…

Jeden partner nemůže situaci napravit sám, bez ohledu na vynaložené úsilí. Pokud se stav déle než rok nemění, je nejlepší to vzdát.

Neuctivé manželství…

Jedním z hlavních aspektů zdravého manželství je vzájemný respekt, pokud jeden z partnerů zmizí, bude se neustále cítit odmítnut a každý rozhovor bude vlastně útokem nebo obranou.

Tým, který se rozpadá…

Ve zdravém vztahu tvoří partneři tým, který se navzájem podporuje ve všem, od rodičovství po kariéru. Pokud se tým rozpadne a každý půjde svou cestou, manželství je ve vážných problémech.

Nevěra…

Nevěra je strašně nebezpečná pro každý vztah a samotné ukončení románku nestačí k tomu, aby se věci vrátily do starých kolejí. Jedna věc je však jistá, pokud se partner, který se dopustil cizoložství, rozhodne udržovat přátelský vztah s třetí osobou, věci nedopadnou dobře.

Nic bez kompromisů…

Důležitou součástí manželství je snaha naplnit partnerovy touhy a potřeby, ale způsobem, který neohrožuje ty vlastní. Je to věčná rovnováha mezi dáváním a braním, ale pokud jeden z partnerů není ochoten slevit, vztah se dostane do potíží.

Neustálé záležitosti…

Obvyklé chování po aféře je žebrání, omluvy a sliby, ale pokud je jeden z partnerů sériový cizoložník, nic z toho nepomůže.

Přenesení odpovědnosti…

Někdy, když je touha po manželství, člověk prostě není připraven na monogamii, a ještě horší je, že se mu vždy podaří obvinit druhou stranu z neúspěchu.

Neshoda ohledně plánovaného rodičovství…

Pokud jeden z partnerů nechce děti, zatímco druhý zoufale touží po velké rodině, je tento vztah odsouzen k zániku.

Vyhýbejte se otevřené komunikaci…

Neexistuje žádný problém, který by se nedal vyřešit otevřenou a upřímnou konverzací, ale nedostatek takové komunikace je pro manželství velmi špatným znamením.

Zdroj:novitet.info