Svého manžela nebo manželku si vybíráme sami. Chcete-li však prožít pravou lásku v rodinném životě, musíte se navzájem poznat, spřátelit se a pak se zamilovat. Mnoho lidí chybně považuje první období květin a bonboniér za lásku.

Koneckonců, jakmile romantika zmizí a spadnou růžové brýle, začnou partneři čelit prvním potížím, prvním zkouškám vztahů. A někdo si myslí, že láska už je pryč.

Oddanost a trpělivost jsou hlavní podstatou lásky. Pokud se rozhodnete, že ve vašem vztahu už láska skončila, buďte si jisti, že ještě ani nezačala.

Těchto sedm fází vztahu vám ukáže, proč pravá láska a pravý vztah přicházejí postupně s časem:

1. Období květin a bonboniér

Toto období trvá asi 18 měsíců. U mužů i žen, když se do sebe zamilují, začne organismus produkovat hormony, které pomáhají vidět svět v zářivých barvách.

Během tohoto období je pro ně všechno na jejich partnerovi obdivuhodné. Mají pocit, jako by byli pod vlivem drog.

V tomto období by se neměla dělat osudová rozhodnutí, neboť účinek tohoto opojení dříve nebo později skončí, vše se zase vrátí do starých kolejí.

2. Období přesycenosti

Během tohoto období začínáte střízlivě hodnotit váš vztah a vašeho partnera, moře citů ustupuje, postupně si zvykáte jeden na druhého. Důsledkem toho je změna ve vašem chování, začnete se chovat uvolněněji a přirozeněji.

3. Období odvrácení

Toto odvrácení nemůžete vyloučit v žádném dlouhodobém vztahu. Pro tuto fázi jsou charakteristické spory a odhalování vzájemných chyb. Zdá se vám, že nejsnazší způsob, jak se vyhnout tomuto problému, je rozchod nebo rozvod.

Po rozloučení se brzy znovu dostanete do období předávání květin a bonboniér s jinou osobou a znovu začnete procházet jednotlivými etapami, dokud opět nedospějete k tomuto bodu a nepřistoupíte k dalšímu.

článek pokračuje na další stránce…