Vděční pacienti často nazývají Jevgenije Levčenka, vedoucího plicního oddělení nemocnice N. N. Petrova, doktorem od Boha. Expert z Petrohradu s 20 lety zkušeností vykonal nejméně jeden a půl tisíce operací a počet lidí, které zachránil, jde do stovek.

Nicméně nejčastěji se v tisku uvádí operace, díky níž získal Levčenko cenu M. I. Perelmana.

Jevgenij, plicní chirurg špičkové úrovně, často operuje pacienty, které jiní odborníci považují za beznadějný případ. Tak tomu bylo v případě 17leté Iriny. Poprvé byla dívce rakovina diagnostikována ve věku 13 let. Nádor na noze se ukázal jako projev osteosarkomu!

Jednotlivé chemoterapie následovaly jedna za druhou. Později museli lékaři přistoupit k amputaci nohy. Avšak nádorové metastázy již zasáhly plíce.

Lékaři napočítali 28 metastáz v pravé plíci a 42 v levé plíci. V této chvíli převzal zdánlivě odsouzenou dívku Jevgenij Levčenko. Právě vyléčení Iriny mu přineslo po mnoha letech toto ocenění.

Později chirurg sdělil: odstranění metastáz je ve skutečnosti pro zkušeného specialistu snadný úkol. Nicméně mikrometastázy přesto v těle pacienta zůstávají, což vede s velkou pravděpodobností k recidivě.

článek pokračuje na další stránce…