Vladimir Putin bude pánem světa

Všechno taje jako led, ale jen jedna věc zůstává nedotčena – sláva Vladimíra, sláva Ruska. Odstraní vše z cesty a bude pánem světa…

Baba Vanga to prorokovala v roce 1979, během sovětské éry, ale inspirována postavou Vladimira Putina a jeho, na západní poměry, despotickým způsobem vládnutí, bylo pro mnohé vhodné proroctví aktualizovat. O něco později, v 80. letech, Baba Vanga řekla, že svět byl svědkem osudových událostí.

Mír nebude, dokud nepřijde „osmá“

– dva největší vládci světa podají ruku – řekla tehdy, a ti, kdo vykládají její předpovědi, vidí naplnění proroctví na konci studené války prostřednictvím Michael Gorbačov a Ronald Reagan. Bulharská prorokyně pak ale dodala, že světového míru nebude dosaženo, dokud nepřijde „osmá“. Mnozí věří, že „osmý“ odkazuje na osmého velkého Vladimíra.

Jeho veličenstvo Putin

A osmým ruským Vladimírem je Putin. Sovětský svaz, jak někteří dále vykládají proroctví, bude znovu vybudován již v první čtvrtině 21. století. Bez ohledu na Babu Vangu se ruský prezident na Západě tiše nazývá Jeho Veličenstvo.

Silný postoj, který projevuje vůči západním mocnostem, cenzura v médiích, dusno opozice, změna volebních zákonů, aby mohl „skočit“ z premiérského úřadu do prezidentského úřadu, jsou mnohé důvody pro tuto přezdívku.