Tipy pro motoristy: Taky Vám přimrzají dveře od auta? Vyzkoušejte tento jednoduchý super trik, jak na to

Blokované dveře

Aby nedocházelo k zamrznutí gumového těsnění dveří, použijte na to běžný olej na vaření ve spreji. Nastříkejte ho na gumové těsnění a setřete papírovou utěrkou. Hotovo!

Zamlžená okna

Otřete si okna gumovou houbičkou na čištění školních tabulí (na které se píše fixem). Okno se již nebude „potit“ a vy budete vše vidět jasně a zřetelně. Také si můžete starou ponožku nebo malé placené sáček vyplnit stelivem pro kočky. Tento trik umožní, aby byl vzduch méně vlhký a okna se tak už nebudou mlžit.

Led na zrcátkách

Pokud se ráno nechcete zabývat bočními zrcátky, před nocí je natěsno zabalte do plastového sáčku. Ráno budou dokonalé čisté a vy budete mít více času na důležitější věci.

Zamrzlé nebo zamlžené světla

Očistěte světla od nečistot a naneste na ně tenkou vrstvu vosku. Ten nedovolí, aby se tam dostala voda či sníh. Účinek tohoto triku potrvá i několik týdnů.

Prokluzování ve sněhu

Vezměte si rohože z auta a dejte je pod kola – vytvoří to zatížení a vy budete schopni pokračovat v cestě. Také pomůže, pokud budete mít v kufru pár pytlů s kočičím stelivem. V případě, že vaše vozidlo uvízne ve sněhu, nasypte trochu steliva pod kola a je po problému!

Nyní vám chladná a mrazivá zima nebude znepříjemňovat život, protože už znáte šikovné rady, o kterých jste dříve možná ani nevěděli.

Jezděte bezpečně a v pohodlí. Sdílejte tento článek i s vašimi přáteli!

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/vseprozdraviezy/?ref=bookmarks