Dítě také potřebuje zdravý a klidný spánek. Ale dnešní děti nejsou schopny odprostit se od počítače a počítačových her. Tím si výrazně snižují délku spánku a to vede k jeho narušení. Jaký může být rozvoj, když vás bolí hlava, jste unavení a školní úkoly nemůžete dostat do hlavy?!

Možná se ptáte, jak digitální technologie může změnit mozek dítěte? Zaprvé, počet vnějších podnětů je omezen z důvodu monotónní zábavy na internetu. Dítě nedostane potřebné zkušenosti, aby se dostatečně rozvíjel mozek, který je zodpovědný za empatii, sebeovládání, rozhodování …

A to, co nepracuje, odumírá. Vždyť člověku, který přestal chodit, se atrofují nohy. Děti se nenaučily udržet v sobě informaci, raději si ji vyhledají na internetu. Mají problémy s pamětí. Netrénují ji.

Myslíte si, že děti jsou inteligentnější díky internetu? Věděli jste, že dnešní 11-leté dítě je schopno vyřešit úlohu, kterou před 30 lety dokázaly vyřešit 8-9 leté děti. Vědci tvrdí, že jedním z hlavních důvodů je to, že žijí ve virtuálním světě.

Obávám se, že digitální technologie infantilizujú mozek, podobá se to mozku malých dětí, které přitahuje bzučení a světlo, které nemohou koncentrovat vnímání a žít v přítomném okamžiku„, říká Susana Grinfild.

Nikdy není pozdě

Ještě můžete zachránit své děti. Jednoduše omezte dobu používání těchto gadgetů. Budete se divit, ale Steve Jobs, guru digitálního průmyslu, to tak udělal. Jeho děti vůbec nepoužívají iPady a další gadgety jim byly zakázány během noci a víkendů.

Chris Anderson, šéfredaktor amerického časopisu „Wired“, jeden ze zakladatelů 3D robotiky, také omezil pro své děti používání gadgetů. Andersonovy pravidlo – žádné obrazovky a gadgety v ložnici! „Já, jako nikdo jiný, vidím nebezpečí nadměrného používání internetu. Sám jsem se setkal s tímto problémem, a chci, aby se mu mé děti vyhnuly.

Synové zakladatele služby Blogger a Twitter mohou používat smartphony a tablety jen 1 hodinu denně, a ředitel Outcast Agency omezuje používání gadgetů na 30 minut denně. Jeho nejmladší děti nemají žádné gadgety.

A tady je vaše odpověď na otázku. „Co dělat?“ Postarat se o mladou generaci. Popřemýšlejte o tom, co je čeká v budoucnu za takových 20-30 let pokud nyní stráví půl dne před obrazovkami svých špičkových gadgetů.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/vseprozdraviezy/?fref=ts