Zpevňují kosti

Semínka papáje mají extrémně vysoký obsah vápníku a bílkovin, čímž posilují kosti a svaly a zabraňují souvisejícím problémům nebo poruchám.

Ochraňují játra

Semínka papáji detoxikují tělo, čistí játra, léčí cirhózu a zlepšují jeho funkci.

Zmírňují menstruační bolesti

Bylo zjištěno, že konzumace semen papáji uklidňuje menstruační bolesti a zmírňuje symptomy PMS, jako jsou únavové a menstruační křeče.

Zlepšují trávení

Semena papáji jsou bohatá na proteolytické enzymy, jako je papain, glycyl endopeptidáza, chymopapain a karicain, které čistí tělo a podporují trávení.

Přírodní antikoncepce

Jedna polévkové lžíce těchto semen sníží produkci spermií, ale neovlivní libido.

Zabraňují stárnutí

Aminokyseliny v semínkách papáji, jako je glycin a leucin, jsou vynikající pro pokožku, protože zpomalují stárnutí a zabraňují tvorbě vrásek.

Léčí akné

Konzumace semen papáji pomáhá vyčistit a pokožku a léčí pupínky a akné.

Můžete také smíchat listy a semínka papáji v mixéru, přidat trochu vody a aplikovat směs na obličej.

Nechat působit po dobu 10 minut a opláchnout.

Jak používat semínka papáji

Chcete-li těžit všech výhodných vlastností semen papáji, můžete je jednoduše konzumovat přímo z ovoce syrové, nebo je přidávat k různým jídlům.

Nebo je jednoduše vyndejte z ovoce, vložte je na talíř a nechte je uschnout pod sluncem, když jsou vyschlá, rozemelte je v mlýnku a přidávejte polévkovou lžíci prášku do polévek, sušenek, koktejlů, salátů a džusů.

Ujistěte se, že začnete denně se lžící a postupně zvyšujte dávku na dvě polévkové lžíce, protože mají silnou chuť. Vyhněte se těmto semínkám také během kojení a těhotenství.